Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо подання звітності платниками єдиного податку І та ІІ груп, які не сплачували єдиний податок під час воєнного стану

опубліковано 13 січня 2023 о 10:59

Відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу XX «Перехідних положень» Податкового кодексу встановлено, що фізичні особи-підприємці, що перебувають на спрощеній системі оподаткування першої та другої групи мають право не сплачувати єдиний податок за період з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця, не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозділу 8 розділу XX «Перехідні положення» Кодексу єдиний податок не сплачувався.

Отже, з урахуванням норм Кодексу фізичні особи - платники єдиного податку першої і другої груп, які не сплачували єдиний податок під час воєнного стану відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. XX «Перехідні положення» Кодексу, в податковій декларації платника єдиного податку (у разі виникнення обов’язку щодо подання податкової декларації платника єдиного податку) відображають відсутність щомісячних авансових внесків єдиного податку за відповідний податковий (звітний) період.