Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо термінів подання податкової декларації з єдиного податку третьої групи (3відс; 5відс)

опубліковано 27 січня 2023 о 15:20

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що податковим (звітним) періодом податкової декларації з єдиного податку третьої групи (3відс; 5відс) є календарний квартал (абз. 2 п. 294.1 ПКУ), податкову декларацію з єдиного податку третьої групи (3відс; 5відс) необхідно подати протягом 40 к.д., що настають за останнім днем звітного кварталу (п. 49.18.2 ПКУ).  

До річної декларації з єдиного податку третьої групи також додається додаток 1 з ЄСВ. Граничний термін подання – до 9 лютого 2023 року (включно).

Також, повідомляємо, що сплатити визначену в декларації суму єдиного податку слід протягом 10 календарних днів після граничного терміну подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (п.295.3 ПКУ).

Останній день сплати єдиного податку за 2022 рік – 20.02.2023 (включно, з урахуванням перенесення граничного строку сплати за п. 57.1 ПКУ).

За вибором платника податку декларацію можна подати в один з таких способів:
а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".