Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Питання оподаткування в період дії воєнного стану» – спільний вебінар ДПС та АППУ

опубліковано 06 лютого 2023 о 14:07

Проведено спільний вебінар ДПС та Асоціації платників податків України. Учасники продовжили розгляд питань оподаткування в період воєнного стану.  

Фахівці податкової служби, серед іншого, поінформували про зміни в оподаткуванні податком на додану вартість, які набрали чинності з 1 січня поточного року, особливості застосування режиму звільнення від оподаткування ПДВ та складання податкових накладних за новими кодами товарів УКТ ЗЕД. 

Також податківці прокоментували зміни до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, роз’яснили сплату податку на прибуток, новації в податковому законодавстві щодо контрольованих іноземних компаній тощо. 

Цікавилися учасники і можливістю подання уточнюючих податкових декларацій з плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до Переліку тимчасово окупованих територій та районів бойових дій, застосуванням РРО/ПРРО у сфері громадського харчування. 

Під час заходу податківці, як і завжди, відповіли на питання учасників та надали рекомендації стосовно окремих випадків. Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в органах ДПС діють  комунікаційні податкові платформи. Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС.