Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадська рада при Головному управлінні ДПС у Чернігівській області провела засідання

опубліковано 24 березня 2023 о 09:15

Чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулося дистанційно. Участь у засіданні взяв заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний. 

Голова Громадської ради Дмитро Адаменко та більшості членів Громадської ради приєдналися у режимі Zoom. На засіданні також були присутні фахівці структурних підрозділів податкової служби області.

У своєму виступі Руслан Погрібний коротко поінформував присутніх щодо основних напрямків та результатів діяльності податкового органу області. 

Не зважаючи на введення військового стану, перебування території області у зоні бойових дій та окупації, а також погіршення економічної ситуації у регіоні, за  2022 рік платниками Чернігівської області сплачено до бюджетів усіх рівнів  майже 16 млрд грн податків, що в порівняльних умовах майже на 13 відсотків перевищує факт минулого року, та 9 млрд грн єдиного соціального внеску (до минулорічних надходжень приріст склав 45 відсотків), - зазначив Руслан Погрібний. Поміж іншого повідомив, що  рівень добровільної сплати залишається високим, як і в попередніх періодах, та становить 99 відсотків. 

На порядок денний засідання було винесено дуже актуальне питання в умовах сьогодення, а саме дотримання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати. З даної тематики виступила начальник управління оподаткування фізичних осіб Світлана Волкова.

Про декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році розповіла Тетяна Самсоненко, головний державний інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління оподаткування фізичних осіб.

З порядком надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, ознайомила громадськість начальник управління по роботі з податковим боргом Ірина Соболева.

Члени Громадської ради мали нагоду спілкування з податківцями та ставили запитання що стосувалися обговорюваних тем. Фахівці надали присутнім вичерпні відповіді.

Підсумовуючи засідання Руслан Погрібний зазначив, що податкова служба області і надалі налаштована на  створення прозорих, сприятливих умов для бізнесу та забезпечення конструктивного діалогу з платниками.