Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2024 року анульовано 19 ліцензій суб’єктам господарювання, які продавали алкоголь та тютюн неповнолітнім

опубліковано 11 березня 2024 о 09:43

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що  дотримання законодавства під час реалізації підакцизної продукції перебуває на постійному контролі. Особливо податківці звертають увагу на неприпустимість продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам. 

Податківці здійснюють відповідну контрольно-перевірочну роботу, у тому числі, за матеріалами правоохоронних органів. За результатами   опрацювання матеріалів, що раніше надходили на адресу Головного управління ДПС від Національної поліції в Чернігівській області, щодо реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях, з початку 2024 року анульовано 19 ліцензій.

Також відносно суб’єктів – порушників, які зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Чернігівської області, винесені податкові повідомлення-рішення про застосування штрафних фінансових санкцій. 

Закликаємо підприємців та мешканців області бути відповідальними та невідкладно інформувати правоохоронні органи, а також Головне управління ДПС у Чернігівській області про факти продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам.