Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо погашення заборгованості з єдиного внеску

опубліковано 25 червня 2024 о 16:59

Одним із напрямків роботи органів державної податкової служби є  організація роботи з погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок).

Станом на 01.06.2024 сума заборгованості зі сплати єдиного внеску  по Чернігівській області складала  230,4 млн гривень. 

З метою надходження сум заборгованості зі сплати єдиного внеску, фахівцями Головного управління ДПС у Чернігівській області вживаються заходи щодо його погашення. Проводиться робота щодо інформування платників податків юридичних та фізичних осіб про наявність сум заборгованості шляхом надсилання вимог про сплату боргу (недоїмки).

Завдяки самостійній сплаті сумлінними платникам податків Чернігівщини, здійсненим заходам Головного управління ДПС у Чернігівській області та органів Державної виконавчої служби протягом січня-травня поточного року надходження в рахунок погашення заборгованості з єдиного внеску склали 18,7 млн грн, у тому числі від ДВС – 8,1 млн гривень.