Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС продовжує міжнародну співпрацю з питань аудиту

опубліковано 11 липня 2024 о 14:37

Впровадження європейських стандартів у діяльність податкових органів потребує якісного підходу з урахуванням вимог Національної стратегії доходів  до 2030 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 року № 1218-р (далі – НСД). Відповідно до попередньо узгоджених з експертами МВФ пріоритетних напрямів роботи, працівники ДПС беруть участь у роботі експертних груп із перегляду положень чинного податкового законодавства України.

Так, зокрема, у липні 2024 року податківці провели серію онлайн-зустрічей з експертом МВФ Сьюзан Бетс щодо перегляду законодавства та обговорення практики податкового аудиту.

Учасники опрацьовують низку питань, що виникають при проведенні податкових перевірок, обговорюють пропозиції щодо подальшої взаємодії з урахуванням завдань, встановлених НСД. 

ДПС зацікавлена в отриманні експертної допомоги та впровадженні найкращих світових практик, що особливо актуально на шляху України до Європейської інтеграції.

За результатами місії експертами МВФ буде підготовлено Звіт про результати роботи з ДПС, що сприятиме ухваленню ефективних рішень щодо підвищення рівня обслуговування платників податків.