Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС: Представники ДПС та Торгово-промислової палати України розглянули актуальні питання оподаткування

опубліковано 12 липня 2024 о 10:22

Питання сфери оподаткування, з якими звертаються представники бізнесу – члени Торгово-промислової палати України та профільних асоціацій, стали предметом обговорення під час онлайн-зустрічі в ДПС.

Так, розглядалися особливості проведення документальних планових та позапланових перевірок, скорочення термінів проведення перевірок щодо відшкодування ПДВ, окремі аспекти реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, оскарження рішень контролюючих органів.

Фахівці ДПС розʼяснили інструментарій Електронного кабінету та можливості, які отримують платники податків при користуванні електронними сервісами ДПС та мобільним додатком «Моя податкова».

Під час заходу представники ДПС поінформували про новації законодавства щодо надання можливості платникам взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції під час розгляду матеріалів скарг та матеріалів перевірок відповідно до постанови КМУ № 1165. Фахівці ДПС розʼяснили практичні аспекти новацій та практику реалізації права платника брати участь у такому розгляді, зокрема, особливості подання та заповнення документів.

ДПС відкрита до діалогу з представниками бізнесу та готова до продовження конструктивної взаємодії у різних комунікаційних форматах.