Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо удосконалення процесів ведення обліку платежів та відповідних сервісів

опубліковано 15 серпня 2024 о 13:08

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що органи ДПС України постійно працюють над удосконаленням процесів обліку платежів та сервісів, які дозволяють платникам зручно користуватися такими процесами за допомогою засобів ІКС «Електронний кабінет».

На виконання статті 43 Податкового кодексу України «Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені» в електронному кабінеті платникареалізовано можливість подання заяв на повернення/перерахування помилково та/або надміру сплачених коштів. Подати заяву можна за формою «J/F1302002» в приватній частині електронного кабінету у пункті меню «Заяви, запити для отримання інформації».

Багато платників уже користуються вказаним сервісом. Так, за 7 місяців 2024 року з 2356 поданих платниками Чернігівської області заяв, 1405 було сформовано через електронний кабінет платника. Із них: 594 - було подано юридичними особами,  811 – фізичними особами.

Звертаємо увагу, що через електронний кабінет платника можна подати заяви на повернення/перерахування помилково та/або надміру сплачених грошових зобов'язань та пені лише по податках, зборах, інших платежах до бюджету. Направлення заяв на повернення єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування через електронний кабінет на даний час не передбачене.