Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові перевірки впливають на формування державного та місцевого бюджетів

опубліковано 20 серпня 2024 о 15:29

Головне управління ДПС у Чернігівській області  повідомляє, що перевірки підприємств щодо дотримання вимог податкового законодавства здійснюються при наявності у них податкових ризиків щодо несплати сум податків, зборів, які визначаються системою ризикоорієнтовного відбору та іншою податковою інформацією ДПС України.

Протягом січня-липня 2024 року підрозділами управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено 570 перевірок, результати яких узгоджені, в т.ч. 13 документальних планових перевірок, 141 документальних позапланових перевірок, 416 фактичних перевірок.

За результатами перевірок суб’єктів господарювання, які порушили вимоги податкового законодавства, встановлено заниження грошових зобов’язань (з урахуванням штрафних санкцій), результати яких узгоджено, на суму 30,7 млн гривень.

Із донарахованих сум до бюджетів усіх рівнів сплачено (погашено) 14,9 млн гривень.    

За результатами документальних перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 43,3 млн грн, що не допустить зменшення нарахування податку на прибуток в наступних періодах.

Крім того, зменшено заявлену до відшкодування з бюджету ПДВ на суму 40,1 млн грн, зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на суму 25,9 млн гривень.