Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Члени Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Чернігівській області провели чергове засідання

опубліковано 25 січня 2022 о 09:34

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області відбулось засідання Громадської ради. Це було її перше засідання в цьому році.

Перед початком засідання у конференц-залі відбулось спілкування голови Громадської ради Дмитра Адаменкам та його заступника Володимира Демиденка з начальником податкової служби області Людмилою Слотюк. Засідання, за рішенням більшості членів дорадчого органу, з огляду на карантинні обмеження проходило у режимі Zoom. Від податкового відомства у засіданні з громадськістю взяли участь заступники начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний та Ольга Корнієвська. До спілкування підключилося 18 членів ради.

Головною темою засідання були новації у законодавстві щодо застосування РРО у 2022 році та ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб. Перед присутніми виступив Валерій Коваль, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту. Він в деталях розповів про розширення кола суб’єктів господарювання, які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО). Назвав категорії платників на які не поширюється обов’язок їх використання тощо. Також надав відповіді на запитання, які цікавили представників громадськості.

З питанням запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету та особливості цьогорічної Кампанії декларування доходів громадян, отриманих протягом 2021 року виступила перед учасниками засідання начальник управління податкового    адміністрування фізичних осіб Світлана Волкова.

Начальник управління електронних сервісів Олена Пустовойт розповіла як подавати звітність за допомогою електронних сервісів ДПС.

Всі представники громадськості були активними, задавали багато запитань що стосувалися обговорюваних тем та отримали на них вичерпні відповіді від фахівців податкового органу.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»