Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

День відкритих дверей в Ніжинському управлінні

опубліковано 22 листопада 2019 о 16:36

У рамках проведення правопросвітницьких заходів, 21 листопада, до Ніжинського  управління ГУ ДПС у Чернігівській  області завітали учні 10 класу Ніжинської ЗОШ № 10.

Відкрила зустріч начальниця Ніжинської  ДПІ – Тетяна Антоненко, яка зазначила, що одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби є покращення податкової культури в суспільстві, зокрема серед молоді, яка у майбутньому стане рушійною силою змін у нашому суспільстві.

Для школярів було організовано екскурсію в центрі обслуговування платників Ніжинської ДПІ. Учні дізнались про сучасні нововведення та електронні сервіси, які значно полегшують роботу суб’єктів господарювання, ознайомились з принципами надання адміністративних послуг і консультацій платникам, процесом приймання податкової звітності. Крім теоретичної частини школярі побачили на практиці, як платники отримують ті чи інші адміністративні послуги, а також подають звітність.

Цікавою для відвідувачів стала інформація завідувачки сектору забезпечення роботи Антоніни Ізотової про основні права та обов’язки платників податків, про  податки, які  необхідно сплачувати. Які податку   йдуть до Державного бюджету, а які наповнюють місцеву казну та на які потреби вони спрямовуються.

Також, молодь дізналася про щорічну кампанію декларування доходів, яку проводить ДПС України. Для кого  декларування доходів є обов’язковим, про необхідність декларування іноземних доходів та спадщини, про терміни сплати податкових зобов’язань, про терміни і способи подання декларації та хто може скористатися правом на податкову знижку.

На завершення заходу учні  подякували працівникам податкової за цікаву зустріч  та позитивні враження і зробили фото на пам’ять.