Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Що цікавило платників Ніжинського управління на телефонному зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 24 листопада 2019 о 16:38

У рамках Всеукраїнського «Тижня права» заступником  начальника управління – начальником відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб Ніжинського  управління Головного управління ДПС у Чернігівській  області Оксаною Уткіною 19.11.2019 року проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про основні аспекти використання права громадян на податкову знижку » та надано відповідь на наступні питання.

1. Як прискорити отримання податкової знижки, якщо я вже подав декларацію на податкову знижку?

Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, і забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контролюючого органу копії відповідних документів.

Повернення надміру утриманої (сплаченої) суми податку на доходи фізичних осіб на поточний рахунок платника податку здійснюється не пізніше ніж за п'ять робочих днів до закінчення шістдесятиденного строку від дня отримання органами ДПС податкової декларації.

2. Які електронні сервіси можна використовувати для заповнення декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку?

При направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення такої декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. До Декларації, у разі необхідності, надаються копії документів, що важливо, зокрема, при використанні права на податкову знижку.

3. Чи є зміни в отриманні податкової знижки за навчання за 2018 рік?

З 2019 року, платник податку може включити фактично здійснені ним витрати у вигляді суми коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, підтверджені відповідними документами.

4. В який термін подається декларація?

Декларація про майновий стан і доходи подається до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків до 31 грудня 2019 року (включно) за звітний 2018 податковий рік.