Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Куликівської ДПІ проводять роз’яснювальну роботу серед громадян та надають практичну допомогу під час заповнення податкових декларацій про майновий стан і доходи поданих з метою отримання податкової знижки

опубліковано 18 жовтня 2022 о 13:13

Працівники Куликівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області проводять роз’яснювальну роботу серед громадян та надають практичну допомогу під час заповнення податкових декларацій про майновий стан і доходи поданих з метою отримання податкової знижки.

Податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були витрати на навчання, отримання доступного житла за державними програмами, оплата допоміжних репродуктивних технологій, відсотки за іпотечним кредитом, внески на благодійність, страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя, пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення.

Звертаємо увагу, що  відповідно до п.п. 166.4.3 п. 166.4 ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься, тобто для отримання податкової знижки за 2021 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2022 року включно.