Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинське управління: до держбюджету сплачено на майже на 20 відсотків ПДВ більше

опубліковано 11 грудня 2019 о 18:04

Протягом січня-листопада 2019 року до державного бюджету платники ПДВ Ніжинського, Носівського, Бобровицького, Борзнянського  та Козелецького районів спрямували 263,8 мільйони гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого ПДВ на 19,3 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року.

Протягом листопада поточного року до державного бюджету України надійшло 33,6  мільйони гривень податку на додану вартість.

У загальній сума сплачених податків до держбюджету за підсумками одинадцяти  місяців поточного року частка ПДВ – 41 відсоток.  Тому, від ефективності адміністрування податку на додану вартість та податкової дисципліни представників бізнесу значною мірою залежить стабільне наповнення бюджету.

Завдяки електронному формату спілкування фахівці ДПС мають можливість своєчасно реагувати на потенційні ризики несплати. Взаємодія з платниками ПДВ завдяки Системі моніторингу оцінки ризиків та електронній звітності виключає суб’єктивний чинник та усуває корупційну складову у стосунках ДПС та платників.