Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників! 16 грудня 2019 року – граничний термін подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування

опубліковано 11 грудня 2019 о 18:05

Ніжинське управління  ГУ ДПС у Чернігівській області інформує, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування регламентується ст. 298 Податкового кодексу України.

Платники податків і зборів, які планують з І кварталу 2020 року перейти на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, повинні подати відповідну заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання дотримано вимоги, встановлені для відповідних груп платників єдиного податку.

Крім того, платники єдиного податку, за умови дотримання вимог, встановлених Податковим кодексом України для обраної ними групи, можуть самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу, тобто до 15 грудня 2019 року.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб’єктам господарювання - фізичним особам необхідно подати заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу.