Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Уточнено терміни сплати податків

опубліковано 08 липня 2020 о 14:19

Ніжинське  управління Головного управління ДПС у Чернігівській області  звертає увагу,  у випадку, коли граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Відповідні зміни внесені до п. 57.1 ст. 57  Податкового кодексу України  (далі - ПКУ) Законом України від 16.01.2020 № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Також, тепер ПКУ передбачає, що у разі визначення грошового зобов'язання податковим органом, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 робочих днів   (було - календарних), що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення (п. 57.3 ст. 57 ПКУ).

Поряд з цим нагадуємо, платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого  для подання податкової декларації.