Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинське управління: місцеві бюджети отримали 8,4 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 20 липня 2020 о 15:40

За шість  місяців 2020 року до місцевих бюджетів Ніжинського, Носівського, Бобровицького, Борзнянського  та Козелецького районів надійшло 8,4 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Із загальної суми 6,3 мільйона або майже 75 відсотків сплатили суб’єкти господарювання-юридичні особи. Фізичні особи перерахували до скарбниць громад 2,1 мільйона гривень.

Нагадуємо, що платники-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Фізичній особі про суму сплати податку контролюючим органом надсилається повідомлення – рішення за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Сума податку має бути сплачена протягом 60 днів з дня отримання такого податкового повідомлення – рішення. Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем реєстрації для проведення звірки даних.