Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плюс понад 3 мільйони гривень до бюджету від чернігівських платників

опубліковано 24 липня 2020 о 14:34

За даними відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб станом на 01.07.2020 року громадянами території обслуговування Чернігівського управління Головного управління ДПС у Чернігівській області подано майже 2680 декларацій про майновий стан і доходи за 2019 рік.

Загальна сума задекларованого доходу складає 609 млн. гривень. За результатами декларування до сплати нараховано 8,9 млн. грн податку на доходи фізичних осіб та 2,0 млн. грн військового збору, що на 2,3 млн. грн та 0,9 млн. грн більше відповідно минулорічних нарахувань.

Головними джерелами отриманих громадянами доходів стали спадщина та дарування майна, здача в оренду нерухомості та інвестиційний прибуток.

Крім того, своїм правом на отримання податкової  знижки вже скористалися близько 1000 громадян. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню з бюджету складає 2,7 млн. гривень.

Одержані у минулому році понад мільйонні статки задекларували 47 громадян. Загальна сума задекларованого ними оподатковуваного доходу склала 240,3 млн. гривень.

Нагадуємо, що фізична особа зобов’язана самостійно до 01 жовтня 2020 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею річній декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік.

Правом на отримання податкової знижки громадяни можуть скористатися до 31 грудня 2020 року. Після проведення відповідних перерахунків кошти будуть повернуті громадянину протягом 60 днів у спосіб, зазначений ним у поданій декларації.