Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники автомобілів Ніжинського, Носівського, Борзнянського, Бобровицького, Козелецького районів сплатили до Місцевого бюджету 285,6 тисяч гривень

опубліковано 24 липня 2020 о 14:38

З початку року до місцевих бюджетів Ніжинського,  Носівського, Борзнянського, Бобровицького, Козелецького  районів надійшло 285,6 тис. грн транспортного податку. Із цієї суми майже 224,0 тис. грн сплачено власниками елітних автомобілів юридичними особами,  решта 61,6 тис. грн.  - фізичними особами.

Ніжинське управління Головного управління  ДПС у Чернігівській області нагадує, що відповідно до статті  267  Податкового кодексу України платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування транспортним податком.

Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Юридичними особами сплата здійснюється авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.