Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Менське управління:Щодо сплати задекларованих податків

опубліковано 30 липня 2020 о 14:16

Менське управління Головного управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу громадян, що деклараційна кампанія 2020 року завершилась і податкові зобов'язання, визначені фізичними особами у поданих  деклараціях, повинні бути сплачені до 01 жовтня 2020 року.

Загалом, в ході цьогорічної кампанії декларування громадянами території обслуговування Менського управління подано 2653 декларацій про майновий стан і доходи, в т.ч. 2298 декларацій по доходах, які підлягають обов’язковому декларуванню та 355 декларацій на отримання податкової знижки. За результатами обов’язкового декларування до бюджету має надійти понад 2,7 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та майже 0,6 мільйонів гривень військового збору.

Відповідно до  п.126.1 Податкового кодексу України ( далі ПКУ), у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов'язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.