Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинське управління закликає платників до своєчасної сплати податків

опубліковано 10 серпня 2020 о 16:14

Ніжинське управління звертається з проханням до платників податків: бути сумлінними, своєчасно сплачувати податки, а у разі виникнення питань, звертатися до податкової служби з  метою попередження  штрафів та перевірок.

Платники податків можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

У приватній частині Електронного кабінету режим «Стан розрахунків з бюджетом» надає користувачу доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначено червоним кольором.

Добровільна та своєчасна сплата податків, недопущення утворення податкового боргу сприяє піднесенню економіки нашої країни та дає можливість платнику уникнути таких процедур, як опис майна в податкову заставу, стягнення коштів боржника, продаж його майна, стягнення дебіторської заборгованості, що передбачено нормами  Податкового кодексу.

Ніжинське управління нагадує, що Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до Глави 9 «Погашення податкового боргу платників податків».

Відповідно до прийнятих змін, зменшено з 60 до 30 календарних днів термін, протягом якого до платника податків, якому надіслано податкову вимогу, не застосовуються заходи стягнення (пункт 1 статті 95 Податкового кодексу).

Також скорочено терміни з двох до одного місяця, протягом яких платник податків може самостійно здійснити оцінку майна: (пункт 12 статті 95 Податкового кодексу).