Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Менському управлінні проведена зустріч з питань новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 14 серпня 2020 о 15:44

З метою інформування платників податків щодо новацій, які запроваджуються з введенням в дію законів України «Про внесення змін до законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг», а також на виконання Указу Президента України від 17 жовтня 2019 року № 761/2019 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб - підприємців» начальниця Менського управління Головного управління ДПС у Чернігівській області Добридень Людмила зустрілась з представниками бізнесу та ОТГ.

Довела до відома присутніх етапи впровадження нових правил застосування РРО, позитиви новацій та перспективи у зв’язку із застосуванням програмних реєстраторів розрахункових операцій.  Зазначила, що з 1 серпня 2020 року запроваджено програмні реєстратори розрахункових операцій. Як працюють ПРРО, які їх переваги, порівняно з класичними РРО, та що очікує бізнес в умовах застосування ПРРО, як альтернативи класичним РРО, – про це йшла мова під час зустрічі.

Також наголосила, що впровадження ПРРО не виключає застосування класичних касових апаратів. Це альтернатива, яка дозволяє з 1 серпня бізнесу обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій – класичний та/або програмний РРО.