Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щомісяця платники Менського, Корюківського, Новгород-Сіверського, Коропського, Сосницького, Сновського та Семенівського районів з власних доходів сплачують в середньому майже 50 мільйонів гривень ПДФО

опубліковано 09 жовтня 2020 о 14:40

Завдяки офіційній зарплаті та іншим легальним доходам платників Менського, Корюківського, Новгород-Сіверського, Коропського, Сосницького, Сновського та Семенівського районів до бюджету протягом січня-вересня 2020 року сплачено 443,2 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Таким чином, на Сіверщині у середньому щомісяця бюджети всіх рівнів отримують 49 мільйонів гривень ПДФО.

Із загальної суми сплаченого ПДФО до держбюджету надійшло 111,1 мільйона гривень, понад 330 мільйонів – це доходи місцевих бюджетів.

«Незважаючи на труднощі через пандемію коронавірусу відмічається позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб. З початку року – це плюс 8,4 відсотка сплаченого ПДФО до показників минулого року. Тобто більшість господарюючих суб’єктів всупереч економічним проблемам продовжують виконувати свої зобов’язання перед бюджетом та найманими працівниками, виплачуючи легальну заробітну плату», - зазначає начальник Менського відділу податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Чернігівській області Кривицька Наталія.

«Оскільки основна сума надходжень ПДФО зараховується у дохід місцевих бюджетів, саме керівники громад повинні бути максимально зацікавлені у повній легалізації всіх підприємницьких ініціатив та робочих місць.

Кожен, хто працює легально, щомісяця робить власний фінансовий внесок у добробут держави, громади та безпеку  країни. У час, коли країна потребує коштів для виконання вкрай актуальних соціально-економічних програм та фінансування заходів з обороноздатності, лише легальна праця не лише наповнює бюджет, а й гарантує офіційно прийнятому на роботу працівнику соціальні виплати у складних життєвих ситуаціях, при виході на пенсію», - підсумувала Кривицька Наталія.