Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правом на податкову знижку вже скористались 700 мешканців Ніжинського, Носівського, Борзнянського, Бобровицького та Козелецького районів

опубліковано 13 жовтня 2020 о 11:19

Із загальної кількості поданих декларацій з метою реалізації права на податкову знижку 700 осіб отримали відшкодування за витрати на навчання. Після перерахунків усім, хто претендував на часткове відшкодування витрат із бюджету, повернено 1822,0 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Станом на 01.10.2020 року мешканці Ніжинського, Носівського, Борзнянського, Бобровицького та Козелецького районів подали  738 декларацій на податкову знижку на загальну суму 1871,8 тисяч гривень.

Для громадян, які ще не скористались своїм правом на податкову знижку, ще є час. Для цього їм необхідно заповнити та до 31 грудня року 2020 року подати до фіскальної служби декларацію про майновий стан та доходи.

Нагадаємо, що податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були витрати на навчання в вищих та професійно-технічних закладах, на отримання доступного житла за державними програмами, на оплату допоміжних репродуктивних технологій, а також пов’язані зі сплатою відсотків за іпотечним кредитом, внесків на благодійність, страхових платежів (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо. При цьому громадянин повинен мати офіційне працевлаштування та заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб.