Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «Круглого столу» в Седнівській ОТГ

опубліковано 07 червня 2021 о 10:51

Чернігівська ДПІ в рамках пілотного проекту вдосконалення взаємодії з електронного обміну інформацією між Державною податковою службою та об’єднаними територіальними громадами продовжує активну роботу.

На цей раз відбулась зустріч керівництва Чернігівської ДПІ та представниками Седнівської ОТГ.

В зустрічі взяли участь начальник Чернігівської ДПІ Олег Шуба, заступник начальника Чернігівської ДПІ Тетяна Рубан, голова Седнівської ОТГ Сергій Маслов, начальник фінансового відділу Маслова Олена Іванівна, представник земельного відділу.

Олег Шуба акцентув увагу на важливості участі керівництва ОТГ в контролі  дотримання податкового законодавства платниками податків – жителями громади, шляхом налагодження комунікації і проведення масово-розяснювальної роботи за інформаційної і методичної підтримки ДПІ.

Повідомив, що в даний час проводиться робота по нарахуванню плати за землю. Одним з вагомих джерел наповнення місцевих бюджетів саме і є земельний податок та орендна плата за користування землею. При спільних зусиллях податкової служби та місцевої громади в напрямку залучення власників земельних ділянок та землекористувачів до оподаткування буде позитивний результат у зборі плати за землю.

Звернувувагу на  питаннящодо стану заборгованостіплатниківподатків та платежів до місцевого бюджету, причини утвореннязаборгованості і нарахуванняштрафнихсанкцій. Як вияснили, частинаборжників не отримуєплатіжніповідомлення, оскількизмінилосяїхмісцепроживання, про що вони не повідомилиоргани ДПС.

Голова Седнівської ОТГ Сергій Маслов – повідомив про необхідність співпраці та важливість отриманої інформації від Чернігівської ОТГ. Інформація отримана від Чернігівської податкової інспекції буде опрацьована поетапно, результати опрацювання надаватимуться частинами кожного місяця та подякував за сприяння в збільшенні дохідної частини бюджету громади.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»