Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Корюківській ДПІ

опубліковано 07 червня 2021 о 13:45

У  Корюківській  ДПІ  Головного управління  ДПС у Чернігівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами-підприємцями. На запитання платників відповідав начальник  Корюківської ДПІ Віталій Шумський.

 Наводимо деякі запитання та відповіді на них.

 Чи передбачені пільги для ФОП – платників єдиного податку, які належать до певних соціальних категорій громадян, в частині зменшення встановлених ставок єдиного податку ?

Законодавчо не передбачено зменшення встановлених ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців незалежно від приналежності особи до певної соціальної категорії громадян.

Яким чином через Електронний кабінет ФОП надсилається заява про застосування спрощеної системи оподаткування та яка дата буде вважатися датою її подання ?

Для надіслання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява) фізичною особою – підприємцем в меню «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету обирається рік та місяць, в якому створюється Заява, та з переліку електронних форм обирається Заява за формою F0102003. При цьому за замовчуванням встановлюється орган ДПС за місцем основної реєстрації.

У запропонованій формі Заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані платника податків заповнюються автоматично.

У разі наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом прийняття (реєстрації) електронного документа контролюючим органом вважаються дата та час, зафіксовані у першій квитанції.

Яка дата вважається датою подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо її надіслано поштою ?

При надсиланні заяви про застосування спрощеної системи оподаткування поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення датою подання заяви вважається дата подання письмової кореспонденції для пересилання (дата відправлення), яка відбивається на адресному боці поштового відправлення та описі..

Чи існують обмеження щодо кількості видів діяльності, які зазначаються у реєстрі платників ЄП ?

На підставі поданої фізичною особою - підприємцем заяви про застосування спрощеної системи оподаткування до реєстру платників єдиного податку вносяться відомості про види господарської діяльності, за умови, що ці види діяльності дають право застосовувати спрощену систему оподаткування. При цьому Податковим кодексом України не передбачено обмежень для фізичних осіб - підприємців щодо кількості видів діяльності, які можуть бути внесені до реєстру платників єдиного податку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»