Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Варвинській ДПІ проведено зустріч з платниками

опубліковано 21 липня 2021 о 14:50

У Варвинській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області 20 липня 2021 року проведено зустріч з платниками під час якої здійснено консультування щодо подання декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки в частині заповнення податкової звітності та перевірки копій підтверджуючих документів.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року. Звернуто увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто в цьому році подається декларація лише за 2020 рік. Також зазначалось, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

В ході надання консультацій податковим інспектором проінформовано платників про переваги користування сервісом ДПС «Електроннй кабінет платника» та можливість подання податкової декларації про майновий стан і доходи з допомогою даного сервісу.

Для подання звітності в електронній формі платнику необхідно отримати електронні сертифікати в будь-якому з Акредитованих Центрів сертифікації ключів. Податковий орган надає цю послугу безкоштовно. Увійшовши на сайт АЦСК ІДД ДПС, платник податків отримає повну інформацію про те, що потрібно для їх отримання, а також графік роботи і контакти найближчого АЦСК ІДД ДПС.