Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Право платника податку на податкову знижку- тема зустрічі в Менській ДПІ

опубліковано 21 липня 2021 о 15:06

Начальник Менської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській  області Людмила  Добридень та  головний державний інспектор Менської ДПІ Любов Роговенко 19.07.2021 року  провели  зустріч з громадянами щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік  в електронному вигляді.

 Під час  тренінгу Людмила Добридень довела  до присутніх, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати. Перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2020 рік визначено статтею 166 Податкового кодексу України. Роз»яснено також, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2020 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2021 року включно.

Головним державним інспектором Менської ДПІ Любов Роговенко було надано практичну допомогу по заповненню декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки громадянам, які понесли витрати на суму коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів освіти для компенсації вартості здобуття такої освіти платником податку  та/ або члена його сім»ї  першого ступеня споріднення.  Присутнім було  продемонстровано як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та  наголошено, що робота у приватній частині «Електронного кабінету»  здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.