Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ічнянській ДПІ провели зустріч з представниками громадськості та платниками податків

опубліковано 21 липня 2021 о 16:11

Зустріч відбулася з питань широких можливостей та практичного  використання сервісу ДПС «Електронний кабінет.

Електронний кабінет це один із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС. В  період карантину – це найзручніший спосіб спілкування з ДПС. Електронний кабінет працює цілодобово,  в режимі  реального часу.

Електронний кабінет складається з двох частин:                

  1. Відкрита частина (загальнодоступна) – дає можливість отримати інформацію з публічних реєстрів, інформацію про терміни сплати податків і зборів, перегляд та друк бланків податкової звітності, контакти та адреси діючих ЦОП
  2. Приватна частина (особистий кабінет) – надає доступ до наступних сервісів: податковий календар; подання звітності, перегляд та друк поданої  звітності; перегляд вхідних/вихідних документів; листування з органами ДПС; інформація про стан розрахунків з бюджетом; реєстрація податкових накладних, інформація з Єдиного реєстру податкових накладних ; інформація з реєстрів операцій та транзакцій в системі електронного адміністрування ПДВ та реалізації пального.

Вхід до приватної частини здійснюється з використанням електронно цифрового підпису.

Начальником ДПІ було акцентовано увагу що основними перевагами подання звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійне оновлення програмного забезпечення  відповідно до останніх змін законодавства.

Присутнім було запропоновано підписатись на офіційні сторінки ДПС України та Головного управління ДПС у Чернігівській області у мережі Facebook .