Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Менська ДПІ: Одноразове добровільне декларування. Ви запитуєте- ми відповідаємо

опубліковано 13 вересня 2021 о 10:25

В Менській державній податковій інспекції    відбулась  зустріч з платниками  з питання    одноразового   добровільного декларування.  Зустріч проходила у форматі « Ви запитуєте - ми відповідаємо».    

Присутні платники цікавились про активи , які не потребують  подання декларацій,  про ставки  збору та яким чином  подати декларацію.

На питання присутніх відповідали начальник Менської ДПІ Людмила Добридень та головний державний інспектор  Менської ДПІ Анатолій Калюжний .

Так,  Людмила Добридень  довела до відома присутніх, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин . Також ознайомила  платників із ставками оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках амністії. Запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

      Головний державний інспектор  Менської ДПІ Анатолій Калюжний  розповів  про активи, що не потребують подання декларації:

-  активи (крім нерухомості та транспортних засобів), сумарна вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень ;

-  квартира/квартири – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 120 кв. м.;

-  будинок/будинки – загальна площа якої/яких не перевищує сукупно до 240 кв. м;

-  технічні споруди до 60 кв.м.;

-  земельні ділянки – у межах норм безоплатної приватизації;

-  один транспортний засіб особистого некомерційного використання (крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, включаючи водія, легкового автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигуна не менше як 3 тисячі кубічних сантиметрів та/або середньоринковою вартістю понад 400 тисяч гривень, мотоцикла із робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 кубічних сантиметрів, літака, гелікоптера, яхти, катера).

Всім платникам, присутнім на зустрічі  було повідомлено, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі через Електронний кабінет.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»