Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплату одноразового збору до бюджету розповів Тараненко Геннадій на зустрічі з суб’єктами господарювання

опубліковано 13 вересня 2021 о 10:11

З основними нормами ЗаконуУкраїни від 15 червня 2021 року №1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» ознайомив начальник Ніжинської ДПІ Геннадій Тараненко  на зустрічі з керівником ГО "АСОЦІАЦІЯ РОМІВ "ЗОР".

Зокрема, розповів які фізичні особи мають право декларувати свої активи, а хто звільняється від подання декларації, які об’єкти потрібно декларувати, а які можна не відображати в декларації і при цьому вважатиметься, що з таких активів податки сплачено повністю.

Також,  Геннадій Тараненко поінформув про розмір ставок для визначення суми збору  із задекларованих активів та терміни сплати збору.

Керівник Ніжинської ДПІ звернув увагу на те, що фізичній особі, яка задекларує свої активи та сплатить з них податки, відповідно до норм Закону №1539, надаються гарантії у вигляді звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності. Водночас, якщо фізична особа не подасть декларацію в період нульового декларування, для податкової це буде означати, що у неї немає майна понад встановлені норми і після закінчення амністії до неї можуть бути застосовані санкції.

В ході зустрічі були обговорені інші питання податкового законодавства .

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»