Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корюківські податківці активно інформують громадян про можливості одноразового добровільного декларування активів, що були приховані від оподаткування

опубліковано 13 вересня 2021 о 15:32

Відвідувачам Центру обслуговування платників Корюківської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області пропонують ознайомитися з презентаційними матеріалами щодо одноразового добровільного декларування активів, з яких не сплачено податків.

Спілкування з платниками податків, котрі звертаються до ЦОП за адмінпослугами чи консультаціями, щодо наданого державою права на податкову амністію відбувається у форматі міні-зустрічей.

Начальник Корюківської ДПІ Віталій Шумський зазначає, що клієнти ЦОП не ігнорують нагоди поцікавитися у податківців про одноразове добровільне подання декларації та обговорюють пропоновані ставки для легалізації активів.

«Встановлений законодавством податок на доходи фізичних осіб - 18 відсотків. За умови декларування активів у рамках податкової амністії застосовується загальна ставка одноразового збору – 5%, для закордонних активів – 9%, для активів у вигляді облігацій внутрішньої державної позики – 2,5%. Ми пояснюємо, що одноразове добровільне декларування – це можливість цивілізовано легалізувати доходи, з яких раніше не було сплачено податків», - зазначає посадовець.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Чернігівській області.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Закону України від 15.06.2021 №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається виключно декларантом в електронній формі.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»