Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Менській ОТГ провели зустріч з питань легалізації заробітної плати

опубліковано 15 вересня 2021 о 16:11

У Менській об’єднаній  територіальній громаді було проведено  засідання комісії з питань легалізації заробітної плати та дотримання законодавства щодо укладення трудових договорів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Участь в засіданні взяли заступника голови Менської ОТГ Сергія Гаєвого, начальника Менського відділу доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області Зої Кутас, завідувачу  Менського сектору по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернігівській області Альони Степанової; головного державного інспектора з питань  додержання законодавства про працю та аналітичного забезпечення у Чернігівській області Управління Держпраці у Чернігівській області  Оксани Карабан.

На засіданні були запрошені керівники та бухгалтери установ та організацій, старости.

В ході зустрічі було зазначено, що відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників, працевлаштованих таким чином, наступних важливих речей: гарантованої виплати заробітної плати два рази на місяць; права на щорічну основну відпустку; оплати лікарняного листка; захисту від незаконного звільнення; отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав та соціальних гарантів.         Окремою темою для спілкування було право платників на отримання податкової знижки, якою можна скористатися лише за умови, якщо громадянин сплачував податок на доходи фізичних осіб.

Також в ході зустрічі було зазначено, що проведення одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яке триває з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022 р., є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»