Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Корюківська ДПІ: Податкові сервіси для територіальних громад

опубліковано 16 вересня 2021 о 14:24

Днями відбулася робоча зустріч начальника Корюківської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Віталія Шумського з в.о. начальника фінансового відділу Корюківської міської ради Світланою Головачовою, під час якої обговорювалось питання використання електронних сервісів ДПС щодо отримання податкової інформації.

Начальник Корюківської ДПІ Віталій Шумський зазначив, що Державна податкова служба України з 1 січня 2021 року запровадила електронне інформування органів місцевого самоврядування.

Так, передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» щодо надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі джерел доходів та у розрізі платників податків - юридичних осіб, які сплачують податки на відповідній території.

Керівники територіальних громад мають змогу в Електронному кабінеті отримувати звітність у розрізі джерел доходів та звітність у розрізі платників податків - юридичних осіб про суми нарахованих і сплачених податків, сум податкового боргу та надмірно сплачених сум на відповідних територіях.

Також, Віталій Шумський проінформував фінансовий відділ Корюківської міської ради, що Державна податкова служба України впроваджує Інтерактивну податкову карту України.

Інтерактивна податкова карта України дає змогу в онлайн режимі у будь-який час без звернення до органів ДПС отримувати актуальну податкову інформацію щодо агрегованих показників в частині сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум та суми платежів, які сплачені та будуть нараховані у наступних періодах.

Інформація надається по Україні та у розрізі:

- регіонів;

- територіальних громад;

- видів економічної діяльності;

- податків;

- видів бюджетів;

- систем оподаткування;

- за організаційно-правовими формами;

- типом платника (фізичні та юридичні особи);

- статусом платника (великий, середній, малий бізнес та неприбуткові бюджетні установи).

Наступним етапом заплановано реалізувати можливість відображення графіків, показників на звітну дату в порівнянні з попереднім періодом, створення паспортів територіальних громад.

Податкова карта вже доступна користувачам на вебпорталі ДПС та у відкритій частині Електронного кабінету,  а також за посиланням: https://map.tax.gov.ua.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»