Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч начальника Носівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області з начальником Носівського відділення АТ «Райффайзен Банк» з питань інформування щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 11 жовтня 2021 о 16:30

У Носівському віділення АТ «Райффайзен Банк» відбулася робоча зустріч начальника Носівської ДПІ Олександра Адаменка з начальником Носівського відділення АТ «Райффайзен Банк» Григорієм Коломійцем.

В ході проведення зустрічі начальником Носівської ДПІ з метою інформування громадян про запроваджений механізм одноразового (спеціального) добровільного декларування, збільшення кола потенційних суб’єктів такого декларування та залучення їх до активної участі в цьому процесі була проведена роз’яснювальна робота щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Зокрема повідомлено що з 21.07.2021 року набрав чинності Закон України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Зазначено, що даний Закон визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб яке запроваджено з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Також Олександр Адаменко повідомив що згідно з законодавством  скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти  у тому числі самозайняті особи а також фізичні особи  які не є резидентами України але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків. Крім того доведена інформація щодо об’єктів добровільного декларування, яким чином здійснюється одноразове декларування активів та  переліку активів, що не потребують подання декларації.

         

        Для ширення інформації про таке декларування та доведення до відома потенційних платників особливостей його проведення, в банківській установі були розміщені інформаційні матеріали (листівки) щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Більш детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися на сайті Державної податкової служби України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.