Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація ПРРО: консультують фахівці Сновської ДПІ

опубліковано 13 січня 2022 о 13:40

Фахівцями Сновської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед платників податків щодо реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) через сервіс  Електронний кабінет.

Під час зустрічей з платниками, старший державний інспектор Сновської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській  області Євгеній Кожем’яко наголошує, що фізичні особи - підприємці, які перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО  для здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 та за бажанням обирають який РРО зареєструвати – стаціонарний чи програмний.

До початку проведення реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання має подати до  контролюючого органу за місцем реєстрації інформацію про об’єкт оподаткування, в якому проводиться діяльність за формою № 20-ОПП, або перевірити  актуальність інформації, поданої раніше за даною формою. Далі необхідно завантажити програмне забезпечення ПРРО з  вебпорталу ДПС.         

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет.

Для використання ПРРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет.

Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО.

Детальніше, з інформаційними матеріалами щодо впровадження та застосування ПРРО можна ознайомитися скориставшись вебпорталом Державної податкової служби України в банері «Програмні РРО».