Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч в Чернігівській ДПІ

опубліковано 25 січня 2022 о 13:01

У Чернігівській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбулася робоча зустріч заступника начальника Чернігівської ДПІ Тетяни Рубан з Головою профспілкового комітету Чернігівської профспілки підприємців «Єдність» Жимолостовою Світланою.

Під час зустрічі обговорювалася ціла низка важливих питань, серед яких – значне розширення кола суб’єктів господарюванням, яким необхідно використовувати РРО та ПРРО з 1 січня, зокрема починаючи з цього року платники єдиного податку ІІ-IV груп зобов’язані фіскалізувати процес проведення розрахункових операцій. На власний вибір вони можуть використовувати або  реєстратор розрахункових операцій або програмний РРО. Розповіла, що податковою службою розроблено безкоштовний ПРРО, який можна скачати з сайту ДПС України. Окремо зупинилася на  Порядку ведення обліку товарних запасів фізичними особами – підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування.

Користуючись можливістю Тетяна Рубан нагадала, що для зручності платників податків Державною податковою службою України запроваджено сервіс «Електронний кабінет платника» (далі - ЕКП), скористатись ним можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів так і з смартпристроїв, сервіс працює безкоштовно, звернула увагу на основних перевагах подання електронної звітності.

Додатково піднімалось питання легалізації доходів, при отриманні яких не було сплачено податки, фізичні особи можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларування. Це надасть їм можливість розпочати свою податкову історію з «чистого аркушу».

Для інформування громадян щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування на сайті  Державної податкової служби України створено спеціальний банер: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya , в якому зібрані нормативні документи та розміщені консультативно-інформаційні матеріали.