Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На робочій зустрічі в Чернігівській ДПІ обговорили РРО, одноразове декларування

опубліковано 28 січня 2022 о 14:31

Заступник начальника Чернігівської ДПІ Тетяна Рубан провела робочу зустріч з заступником голови профспілки підприємців Оксаною Базар. Серед інших детально обговорювалися питання використання РРО та ПРРО та їх необхідність. Фахівець повідомила, що на власний вибір можна використовувати або  реєстратор розрахункових операцій або програмний РРО. Розповіла, що податковою службою розроблено безкоштовний ПРРО, який можна скачати з сайту ДПС України. Роз'яснила  порядок ведення обліку товарних запасів фізичними особами – підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування.

Тетяна Рубан звернула увагу на діючі електронні сервіси від ДПС України, завдяки яким платники податків без відвідування ЦОП швидко і зручно, з дому або офісу, з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет, подати звітність з використанням кваліфікованого електронного підпису без зайвих витрат.

Також повідомила, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2021 року. Декларацію слід подавати за новою формою до 1 травня 2022 року.

Додатково піднімалось питання легалізації доходів, при отриманні яких не було сплачено податки, фізичні особи можуть скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларування. Це надасть їм можливість розпочати свою податкову історію з «чистого аркушу».

Для інформування громадян щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування на сайті  Державної податкової служби України створено спеціальний банер: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya , в якому зібрані нормативні документи та розміщені консультативно-інформаційні матеріали.