Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивна співпраця щодо забезпечення надходжень до бюджету Варвинської територіальної громади

опубліковано 23 червня 2022 о 11:11

В рамках постійної взаємодії податкової служби з територіальними громадами днями начальник Варвинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Олександр Ельтек, провів зустріч з першим заступником голови Варвинської територіальної громади Віктором Гармашем та працівниками територіальної громади.

         Під час зустрічі розглянуто ряд питань, а саме: щодо співпраці та взаємодії між Головним управлінням ДПС у Чернігівській області та Варвинською територіальною громадою (далі – ТГ, громада), зокрема у сфері податкового законодавства, шляхом вирішення проблемних питань у забезпеченні надходжень до місцевого бюджету, зменшення податкової заборгованості, пошуку додаткових резервів.

         Олександр Ельтек наголосив, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, та звернув увагу на проведенні аналізу сплати податків від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території населеного пункту, та забезпеченні контролю за надходженням таких податків, від яких залежить соціально-економічний розвиток кожної громади.

         Запропоновано керівництву ТГ максимально сприяти залученню до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, які підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

         Поряд з цим, Олександр Ельтек підкреслив, що від результативності проведення інвентаризації земель громади залежить повнота сплати плати за землю, яка є однією з основних частин наповнення місцевих бюджетів.

         Не оминули увагою нагальне питання щодо проведення «Деклараційної кампанії – 2022» та  особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб в умовах воєнного стану.