Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для кого застосування касових апаратів є обов’язковим - пояснили у Борзнянській ДПІ

опубліковано 23 червня 2022 о 13:42

З  1 січня 2022-го року   всі фізичні особи - підприємці (ФОП ) незалежно від виду діяльності та обсягу доходу,  зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки чи надання послуги  через реєстратори    розрахункових операцій (РРО) та видавати своїм клієнтам чеки.   Дане  нововведення не стосується: самозайнятих осіб  (підприємців  першої групи ) та тих,  хто  не проводить готівкові розрахунки.

Касовий аппарат, програмний РРО   встановлюється  на кожну торгівельну  одиницю . Вся продаж товарів , здійснюється  із  застосуванням касового аппарату чи програмного РРО під час кожної розрахункової операції, тобто коли приймаєте готівку або платіжну картку в розрахунок за товар чи послугу

Програмний реєстратор розрахункових операцій як альтернатива класичному РРО. Так, функцію програмного РРО зможе виконувати будь-який пристрій (комп’ютер, планшет, смартфон), на який встановлено відповідне програмне забезпечення.   Використання програмного РРО більш простіше . Програмний РРО можна легко інтегрувати, оскільки він чудово підходить як для бізнесів з невеликою кількістю чеків та товарних позицій, так і для малого бізнесу та навіть для тих, які мають власну облікову систему .

Наприклад , якщо у вас невеликий магазин  чи кафе ,  вам не потрібна дорогий РРО  ,  ви просто можете скористатись програмним РРО і видавати чек просто з  смартфона за допомогою QR-коду, спеціального додатку, через чат-бот або надсилати на електронну адресу клієнта.     

Введення  касових апаратів сприятимуть підвищенню загального рівня податкової культури та захисту прав споживачів.

Під час війни касові апарати, програмні РРО  застосовуються.

За більш детальною нформацією  звертайтесь до Борзнянської ДПІ  або за телефонами   21470, 21380.