Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: про податкові новації інформують податківці Корюківської ДПІ

опубліковано 27 червня 2022 о 14:31

Днями працівниками Корюківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено зустріч з платниками податків щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, щодо одноразового добровільного декларування та змін до податкового законодавства.

Начальник ДПІ Віталій Шумський звернув увагу на те, що у зв’язку із запровадженням воєнного стану, у разі неможливості своєчасно виконати свій обов’язок у визначені строки, річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану. Така норма передбачена Законом України від 24 березня 2022 року № 2142-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану».

Подати декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік, можна за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»).

Крім того, під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2260-ІХ, Закону №1539-IX, Закону № 1914-IX, №1946-ІХ, тощо. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.