Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг для платників податків, які перебувають на обліку в Прилуцькій ДПІ

опубліковано 10 серпня 2022 о 13:05

Працівники Прилуцької ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області провели тренінг для платників податків щодо подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку в електронній формі, зокрема щодо заповнення та подання в електронній формі декларації про майновий стан  та доходи  рік з метою отримання права на податкову знижку, податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, подання форми об’єднаної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску.

Під час заходу, фахівці Прилуцької ДПІ звернули увагу присутніх на  суттєві переваги подачі звітності в електронному вигляді.

Також проінформовано платників щодо дії Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Наголошено що, одноразове (спеціальне) добровільне декларування проводиться з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року та передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. І, що подача одноразової (спеціальної) добровільної декларації  є правом, а не обов’язком фізичної особи. Декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності у випадку декларування таких активів.