Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни в законодавстві у сфері застосування РРО/ПРРО у період воєнного стану та діючу кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 10 серпня 2022 о 16:40

Незважаючи на те, що війна триває – економіка повинна працювати, а для ефективної роботи необхідно завжди бути в «один крок» із чинним законодавством. Так, працівниками Менської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області проведено чергову інформаційно-роз’яснювальну роботу серед представників бізнесу  Менщини, з питань застосування РРО/ПРРО у військовий період, а також кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка діє до 01 вересня 2022 року.

В ході роз’яснювальної роботи працівниками Менської ДПІ доведено до відома платників податків про зміни, які внесені в законодавство у сфері застосування РРО/ПРРО, на період дії воєнного стану, а також наголошено, що законодавством не скасовано вимоги обов’язкового застосування РРО/ПРРО для визначених категорій платників, а лиш тимчасово, на період воєнного стану, призупинено застосування штрафних санкцій. Разом з цим, санкції не скасовуються за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу товарів підакцизної групи.

Ще одним питанням, яке розглядалося під час інформаційно-роз’яснювальної роботи, це діюча кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування або ж податкова амністія, що дає право громадянам одноразово подати декларацію, задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки і збори, сплатити одноразовий збір і, таким чином, легалізувати свої доходи до 01 вересня 2022 року. Також працівники ДПІ ознайомили підприємців Менщини з основними принципами та порядком проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування.