Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бахмацька ДПІ провела зустріч з платниками податків

опубліковано 10 серпня 2022 о 16:48

Працівники Бахмацької ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області провели зустріч з платниками податків та відповіли на їх запитання стосовно податкових норм. Так, платникам податків було роз’яснено, яким чином фізична особа може перевірити надходження заяв за формами № 1ДР і № 5ДР та сканованих копій документів, до контролюючого органу, поданих в електронному вигляді через Електронний кабінет.

Працівниками інспекції зазначено, що Протягом одного робочого дня після надсилання заяв  за формами № 1ДР і № 5ДР та сканованих копій документів фізична особа отримує повідомлення про прийняття/неприйняття таких заяв у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Інформацію щодо надходження до ДРФО заяв за формами № 1ДР і № 5ДР та сканованих копій документів, можна переглянути в меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Також учасникам заходу було нагадано, що відповідно до п. 70.5 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 1 розд. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), яка не включена до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (ДРФО), зобов’язана особисто або через представника подати до відповідного контролюючого органу облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у ДРФО, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство).

Фізичні особи повідомляють контролюючі органи про зміни, які вносяться до Облікової картки за формою № 1ДР шляхом подання заяви про внесення змін до ДРФО за формою № 5ДР (п. 1 розд. IX Положення №822).

Для економії часу та задля своєї безпеки,  фізичні особи – платники податків можуть  подати  заяви за формами № 1ДР і № 5ДР та скановані копії документів через «Електронний кабінет», вхід до якго здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.