Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ніжині вкотре нагадали про обов’язок застосування касових апаратів

опубліковано 28 вересня 2022 о 13:40

Новації податкового законодавства – найактуальніша тема сьогодення.  А особливо - впровадження   застосування  реєстраторів розрахункових документів при здійсненні готівкових розрахунків платниками єдиного податку. Саме такою стала тема спілкування фахівців Ніжинської ДПІ з суб’єктами господарювання, що займаються роздрібним продажем товарів.

Під час спілкування з фізичними особоми - підприємцями було акцентовано увагу на обов’язковості застосування РРО/ПРРО ФОП – «спрощенцями» другої – четвертої груп, порядку реєстрації ПРРО, перевагах ПРРО, на необхідності ведення обліку товарних запасів та інше.

Також запрошеним рекомендували ознайомитись з роботою безкоштовного програмного рішення  та відвідати банер “Програмні РРО” на офіційному вебпорталі ДПС України , де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Користуючись нагодою, на зустрічі було проінформовано  про розпочату кампанію декларування доходів за 2021 рік, а також триваючу компанію  одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів доходів.