Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок одноразового добровільного декларування активів та інші новації податкового законодавства – відвідувачам ЦОП Ніжинської ДПІ

опубліковано 29 вересня 2022 о 13:42

Днями начальник Ніжинської  ДПІ Геннадій Тараненко провів практикум з фізичними особами – підприємцями під  час відвідування ними Центру обслуговування платників.

Податківець розповів про порядок та продовження терміну подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації а також про інші новації податкового законодавства.

Під час заходу посадовець зазначив, що  для легалізації неоподаткованих активів тепер громадяни мають ще більше часу, адже податкову амністію продовжено до 1 березня 2023 року. Скористатися одноразовим декларуванням можуть лише резиденти України, а декларуванню підлягають грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. Проте зауважив, не підлягають декларуванню, активи, які розташовані на території країни-агресора.

Геннадій Тараненко також наголосив на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування РРО та програмного РРО та своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів, легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати

На завершення зустрічі очільник ДПІ нагадав громадянам про їх право на податкову знижку, яку вони можуть отримати згідно податкового законодавства за офіційно підтверджені минулорічні витрати, та надав практичну допомогу в електронному звітуванні.