Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинські податківці провели чергову робочу зустріч з представниками Ніжинською РДА

опубліковано 29 вересня 2022 о 13:47

В рамках взаємодії та співпраці з об’єднаними територіальними громадами в приміщенні Ніжинської РДА проведена зустріч   начальника Ніжинської ДПІ Геннадія Тараненка та голови Ніжинської РДА Григорія Ковтуна.

Основними питаннями, які обговорювалися на заході, були питання пошуку додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів, своєчасного обчислення і справляння плати за землю та вжиття заходів щодо погашення заборгованості з податків та зборів.

За словами Геннадія Тараненка, одним із основних завдань податкових органів на даний час є своєчасність нарахування та повнота надходження податків, зокрема плати за землю з фізичних осіб та податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Задля цього налагоджено взаємодію між податківцями та територіальними громадами щодо вручення сформованих податковим органом податкових повідомлень-рішень для проведення сплати нарахованих сум податків. Також проводиться роз’яснювальна робота шляхом регулярного інформування мешканців громад через засоби масової інформації про можливість самостійного контролю за нарахуванням та сплатою податків , користуючись електронними сервісами ДПС, нагадуванням про громадський обов’язок сплати податків та відповідальність за ухилення від їх сплати.

                На завершення зустрічі було проінформовано  про кампанію декларування доходів за 2021 рік, а також триваючу компанію  одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів доходів.