Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сновською ДПІ проведено зустріч з платниками щодо особливостей застосування РРО/ПРРО у 2022 році

опубліковано 09 листопада 2022 о 16:07

В рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії працівниками Сновської ДПІ  проведено зустріч з ФОП щодо особливостей застосування РРО/ПРРО у 2022 році.

Євгеній Кожем’яко проінформував підприємців про основні зміни щодо застосування касових  апаратів для ФОП, які здійснюють торгівельну діяльність.

Повідомив, що відповідно до положень абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій для здійсненні розрахункових операцій. Фахівець ДПІ пояснила, що РРО/ПРРО не застосовується при здійсненні розрахунків у безготівковій формі, тобто, при перерахуванні коштів з одного банківського рахунку на інший, або при внесенні коштів  до каси банку для подальшого зарахування їх на рахунок отримувача.

Також податківці поінформували присутніх про порядок ведення обліку товарних запасів, який є обов’язковий для ФОП загальної системи оподаткування, ФОП – платників  податків ІІІ групи, які є платниками ПДВ, а також для ФОП – платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінного металів, дорогоцінного каміння.