Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання форми 20- ОПП для реєстрації РРО та ПРРО

опубліковано 09 листопада 2022 о 16:12

Срібнянська ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівської області повідомляє , що суб’єкт господарювання  - власники реєстратора розрахункових операцій до початку реєстрації РРО /ПРРО має надіслати (подати) до контролюючого органу  повідомлення про об’єкти оподаткування, об’єкти, пов’язані з оподаткування або через які проводиться діяльність, за формою № 20- ОПП. Відповідне положення передбачає  п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755- VI зі змінами та доповненнями. В цьому повідомленні зазначається інформація про господарську одиницю, де буде застосуватися РРО/ПРРО та присвоюється цьому об’єкту індивідуальний ідентифікатор.

Об’єктом оподаткування є місце (приміщення)де буде здійснюватися господарська діяльність. Це може бути як  магазин, кафе, офіс, ларьок, так і транспортний засіб, земельна ділянка тощо.

 Суб’єкт господарювання, що збирається  зареєструвати РРО/ПРРО, повинен знаходиться на обліку в органі контролю. Окрім того, на обліку повинна знаходиться господарська одиниця такого суб’єкта господарювання, де буде використовуватись РРО/ПРРО.

Повідомлення про об’єкти подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття до податкової за своїм основним місцем обліку. Його можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Форму 20 ОПП слід подати до органу  контролю за основним місцем обліку платника  податку . відповідна вимова закріплена пунктом 8.4 розділу VIII Порядку обліку платників податків, що встановлено наказом Мінфіну № 1588.

Щоб не отримати відмову у реєстрацію РРО/ПРРО, необхідно своєчасно повідомляти про об’єкти , де використовуватиметься РРО/ПРРО.